Банатско Ново Село: Изложба посвећена 8. марту

Удружење жена „Новосељанке/Boboacele“ организовале су у недељу, 5. марта у својим просторијама у згради Месне заједнице Банатско Ново Село, 9. изложбу под називом „У сусрет 8. марту“.

Поред традиционалних експоната које Удружење поседује и која су скупљана претходних година ова изложба имала је и своју есклузивност.

Фото: Банатски добошар

Наиме, вољом Весне Батало, ћерке покојне учитељице Јелене Чомлава (рођене 1938. године у Владимировцу ) удружење је недавно обогатило свој фонд одевним предметима српског и румунског кроја, ручним радовима, платнима, пешкирима, ћилимима, посуђем и делом антикварног намештаја (огледало). Ови поклон – експонати од Весниних бака са мајчине и очеве стране (отац јој је био Петар Чомлава, дугогодишњи директор Дома културе) чинили су и 90%  изложбене поставке.

Фото: Банатски добошар

Бројним гостима обратиле су се Снежана Баба, председница удружења, Весна Батало, дародавац и Марија Јевић, чланица Градског већа града Панчева задужена за културу и омладину.

Фото: Банатски добошар

Све оне осврнуле су се на значај Дана жена како у данашњим тако и протеклим временима, указујући на изложбене експонате као својеврсни доказ умешности, оригиналности и предузимљивости жена у вишенационалном Банатском Новом Селу.

Чланице удружења и Весна Батало