Породични дани у Омољици по 10. пут

У организацији Месне заједнице и бројних спортских клубова и удружења од 29. јула па до 20. августа, у оквиру манифестације „Породични дани у Омољици“, организован је разноврстан и богат спортски програм.

Биће ту турнира у малом фудбалу (5+1), кошарци, такмичење у тројкама и слободном бацању, турнира у одбојци на песку (4+1), ножној одбојци на песку, турнира у стоном тенису, шаху, играће се јамб, организоваће се трка ролерима, трка у џаковима, такмичење у спорој вожњи бициклима, гађање глинених голубова, такмичење у кувању рибље чорбе, такмичење у караокама, а за сам крај манифестације предвиђена је Фијакеријада.

Плакат манифестације

Иначе, Град Београд је 24. и 25. јуна по први пут организовао манифестацију „Београдски породични дани“, а која је проглашена и манифестацијом од посебног значаја за Београд.

Исто тако и многе друге локалне самоуправе и средине организују сличне манифестације…

Па тако је Перлез прошле године био домаћин манифестације „Дани породице у Србији“ уз учешће представника из преко 40 градова и општина, где је на такмичењу „Мој град/општина је моја породица“ Бачка Паланка као општина која промовише породицу (пронаталитетним мерама и мерама које се тиче заштите породице) заузела прво место.