Бангул – Банатски гулаш на више начина

У недељу, 30. јула у парку испред основне школе „Жарко Зрењанин“ у Банатском Новом Селу по 12. пут одржало се такмичење у спремању говеђег гулаша. Као и претходних година организатор ове манифестације било је Удружење грађана „Банатски троугао“ уз подршку Основне школе, Месне заједнице, Дома културе и неколико локалних фирми.

На овогодишњем Бангулу такмичило се преко 20 екипа из Банатског Новог Села, Владимировца, Панчева и Београда: „Треће полувреме“, „Р.Н.П. – Њоки“, „Профа Брана“, „Мобилна Ладњача“, „Бркајлије“, „Биртиа бар“, „Ел Торо“, „Фердинанд“, „Палма“, „Ратари Владимировац“, „Фамилија“, „Таса и Пера Наумов“, „Лупус“, „Гавра“, „Сале и Мирко“, „Зале продукција“, „Снајка и свекрва“, „Бим Чачак“, „Задњи у кафани“, „Република Српска“ и „Лубеничари“.

Фото: Банатски добошар

Оцењивање гулаша вршио је трочлани жири у саставу: Данијела Станишић (Панчево), Ибрахими Укшча (Београд) и Александар Живковић (Младеновац). Овде треба напоменути да је председник комисије Александар Живковић уједно и председник Уједињених кувара Србије.

Слева на десно: Јован Флора, Ибрахими Укшча, Александар Живковић, Иван Чулибрк и Данијела Станишковић

На 12. Бангулу у Банатском Новом Селу прва три места су овако изгледала:

– Прво место екипа Фердинанд

– Друго место екипа Гавра

– Треће место екипа Република Српска