Трибина у Суботици: „Грађани говоре – хоћемо безбедну Суботицу“

        У недељу, 10. септембра одржана је трибина посвећена угроженој безбедности грађана Суботице и околних села од илегалних миграната. Гост трибина била је др Јована Стојковић, подпредседница Здраве Србије која се након одржане трибине обратила српској јавности тражећи од странака на власти да полицији омогући реаговање у оквиру законских и уставних овлаштења.

Такав став, нагласила је Јована Стојковић, проистекао је из непосредног разговора са великим бројем грађана који су изразили своје огромно незадовољство радом државних органа, а све у циљу заштите грађана, њихових породица и имовине од насртаја агресивних миграната.

Ко су безбедносно интересантна лица из суботичких шума, наставила је Стојковић, органи очувања јавног мира и реда могу лако сазнати јер се без икаквог зазора рекламирају на Тик-Току, а ми знамо да припадници МУП-а и других служби безбедности помно прате друштвене мреже. Колике су размере проблема у шумама око Суботице, поред сведочења невероватно храбрих појединаца, говори податак да је у две полицијске акције учествовало 850, а затим око 500 полицајаца са најсавременијом опремом. Зато су људи затражили да се “војска на границе врати“.

„Овим људима је, према њиховим речима и сведочењима, угрожено право на живот и кретање, а колико о томе не желе да известе ни “велики” ни “мали” медији, говори чињеница да се на трибини појавила само једна локална телевизија, тј. медиј „suboticke.rs“, додала је Стојковић.

„У мултиетничкој и питомој Суботици сигурно не постоји проблем “ксенофобије” која је и иначе псеудопсихијатријски наметнути термин без значења. Ово је без сумње последица вазалског положаја Србије у односу на све глобалистичке агенде, па и управљаним миграцијама ка Европи о којима смо међу првима говорили и указивали на емоционалну манипулацију наратива “јадне избеглице”.

На недељној трибини, окупљених заједничком муком, било је Срба, Словака, Буњеваца, Хрвата и Мађара и сви се надају да ће њихов глас стићи до органа безбедности њихове заједничке државе Републике Србије.

Јована Стојковић, фото: printscreen

“Као српски националиста, страхујем да се, уколико изостане адекватан одговор, не нађе неко други позван да заштити своје сународнике”, закључила је Стојковић.