Банатско Ново Село: Одржана манифестација „Банатски хлеб“ (Фото)

        За јучерашњи мањи број учесника манифестације „Банатски хлеб“ испред Дома културе у Банатском Новом Селу, свакако је допринео Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини који се истoвремено одржавао у Девојачком бунару, и који је по рангу гостију „био“ много важнији.

        Међутим, и поред те чињенице позиву Удружења жена „Новосељанке/Boboacele“ одазвало се 11 удружења и око 15 појединаца који су се за најукуснији домаћи хлеб такмичили у две категорије.

        Саму манифестацију отворила је Марија Јевић, чланица Градског већа Града Панчева задужена за културу и омладину, а поред ње присутнима су се обратили и Снежана Баба, председница Удружења „Новосељанке“, као и Михаи Шербан, службеник Амбасаде Румуније у Београду. Приметно је било и да се нико од представника Месне заједнице Банатско Ново Село ни овога пута није обратио учесницима и гостима.

Судије, фото: Банатски добошар

        Судијски двојац Саша Мишић и Африм Пниши стручно и темељно прегледали су (пробали) све хлебове тако да су за најбоље прогласили следеће:

        У категорији појединаца:

Прво место – Минерва Мина Ардељан, Банатско Ново Село

Друго место – Славка Русован, Банатско Ново Село

Треће место – Марија Агадишан, Николинци

        У категорији Удружења:

Прво место – „Банатски фруштук“, Стајићево

Друго место – „Про арт“, Николинци

Треће место – „Црепајке“, Црепаја

        За оцењивање најоригиналнијег штанда била је задужена Данијела Петровић која је за награде предложила следеће:

Прво место – „Етно арт“ Овча

Друго место – „Омољчанке“, Омољица

Треће место – „Вредне руке“, Црепаја

        Поред пехара домаћини су за учеснике обезбедили и награде: једнодневни излет, ручни усисивач и прекривач, а за све учеснике и госте манифестације организовали су и наградну игру (главна награда је био миксер), као и културно-уметнички програм.

Конферансјери, победници и судије, фото: Банатски добошар