„Банатски фруштук“ за Дан општине

Овогодишње обележавање Дана општине у Ковину – 4. октобар, било је скромније него протеклих година. Наиме, годишњица ослобођења Ковина у Другом светском рату протекла је без традиционалне свечане седнице, без говоранције и набрајања успеха локалне самоуправе за годину дана. Организована је само гастрономска манифестација „Банатски фруштук“.

Наиме, на Тргу испред Дома културе, Актив жена Ковин и Туристичка организација Ковин организовали су својеврсни сајам хране и разних ђаконија и понудили су их бројним посетиоцима. Поред чланица Актива жена из Ковина на манифестацији су своје производе понудиле и чланице Удружења жена „Дуга“ Баваниште, Актив жена „Гај“ из Гаја и „Велико храбро срце“ из Малог Баваништа. Све заједно забављали су „Ковински бећари“ и фолклораши из КУД „Младост“ Ковин.

Међутим, оно што није изостало било је традиционално полагање венаца на споменик палим борцима у центру града. Венце су положили представници општине, припадници Војске Србије, делегација Удружења „Потомака ратника Србије, делегације основних и средњих школа из Ковина, делегације ковинских месних заједница.