„TZUGA“ из Банатског Новог Села на фестивалу жестоких пића и ракија у Сарајеву

        Десети јубиларни Интернационални фестивал жестоких пића и ракија „Spirit Fest Sarajevo 2023.“ одржан је 30. новембра у конгресној дворани Хотела „Holiday“. На овогодишњем фестивалу своје производе представило је 65 дестилерија из Босне и Херцеговине, земаља региона, као и компанија које су заступници многих светских брендова. Поред дегустације ракије и других алкохолних пића посетиоци су могли да уживају и у гастрономским специјалитетима Босне.

        За овај фестивал кажу да из године у годину расте и да тако постаје од великог значаја за дестилеријску индустрију и туризам Сарајева и читаве регије.

У категоријама ракија од воћа, ракија од грожђа, специјалних ракија, ликера и џина пријављено је било 160 узорака, а међу њима било је и неколико производа Дестилерије „Рајин“ из Банатског Новог Села.

Наиме, TZUGA – ракија од шљива i TZUGA – ликер од малине понели су у Банатско Ново Село златне медаље Сајма.

Поред самог такмичења, а по речима организатора манифестације, посебну вредност програмском садржају Фестивала даје и networking, повезивање представника дестилерија и заступника светских познатих брендова алкохолних пића.

На крају треба поменути да је Сарајево Спирит Фест познат и по традиционалном такмичењу за нај локера, престижног звања међу љубитељима добре капљице.