Здрава Србија и у Петровцу на Млави

Парламентарна странка Здрава Србија основала је општински одбор у Петровцу на Млави, а за првог председника изабран је Слободан Ковачевић, који је најавио да ће се овај одбор првенствено залагати за истинску децентрализацију и за стварање услова за повољнију демографску слику и ове али и свих околних општина.

„Хомоље и читав Браничевски округ познати су по великом броју грађана који се налазе на привременом раду у иностранству и управо у томе видимо потенцијал за развој наше општине. Постоји велики број људи овог краја који би били спремни да уложе у развој свог завичаја и само је потребно понудити им добре програме“, истакао је председник ОО Здраве Србије у Петровцу на Млави Слободан Ковачевић.

Подршку оснивању овог новог одбора у источној Србији својим присуством су дали председник Здраве Србије Милан Стаматовић и председник Извршног одбора Арсен Ђурић, који су члановима општинског одбора пренели искуства са Златибора изразивши наду да улагања у пољопривреду и туризам Петровца на Млави управо могу довести до тога да се већи број младих одлучи да остане на својој дедовини, али и да се неки од Петровчана одлуче да се из расејања врате у свој родни крај.

(Извор и фотографије: Информативна служба Здраве Србије)