Панчево: „Група“ Панчево тражи јавност у раду градског парламента

        На адресу нашег портала стигло је саопштење Удружења „Група“ Панчево, а која је након недавних локалних избора, вољом бирача, освојила девет одборничких мандата у Скупштини града Панчева. Саопштење преносимо у целости:

Група Панчево – ваше комшије обавештава панчевачку јавност о свом првом потезу након уласка у градски парламент. 

Унапред спремамо захтев и упућујемо молбу будућем председнику градске скупштине да поштује члан 13 Пословника о раду Скупштине по коме је дужан да се стара о остваривању јавности рада Скупштине. Такође, унапред скрећемо пажњу читавој јавности на чланове 119, 120 и 124 који упућују на јавност рада скупштине, слободно присуство медија и грађана, те омогућавање уживог преношења тока седнице Скупштине. 

Зграда Скупштине града и Градске управе Панчева

Осим тога што Пословник потврђује валидност наше молбе и захтева, сматрамо да је ова иницијатива у дубоком интересу свих грађана Панчева. Наше комшије заслужују да буду упознате са радом својих представника у градском парламенту. ГРУПА се не би мешала у избор медијске куће која ће уживо преносити седнице. Логично је да ту медијску кућу изабере владајућа коалиција. Уколико се испостави да нема заинтересованих медија за уживо преносе, наша организација понудиће алтернативан предлог како би сви суграђани могли уживо да посматрају седнице скупштине.

Наш први корак по теми јавности рада Скупштине јесте ово саопштење. Чим се изабере председник скупштине у чијој је највећој надлежности решавање наведеног питања, поднећемо писмени, усмени и нови јаван захтев за поштовање Пословника о раду у тачкама 13, 119, 120 и 124. За медије у скупштини, за уживо преносе. Комшија, не партија!