Банатско Ново Село: За „Духове“ најбоље балоте играла је екипа из Болеча (фото)

        У недељу, 23. јуна на сам дан сеоске славе Свете Тројице, на теренима крај старе Железничке станице, одржан је 21. турнир у балотама.

        Сам турнир отворио је Миодраг  Линта, председник Савеза Срба из региона, а своје умеће и вештину приказало је 23 екипа из Банатског Новог Села, Панчева, Обреновца, Руменке, Станишића, Болеча и Крушевца.

Миодраг Линта и учесници турнира

        Турнир је трајао читав дан, до касних вечерњих часова, а Спортско – балоташко удружење „Динара“, организатор читавог догађаја, поред новчаних награда за победнике је обезбедило пехаре и медаље. Такође, за све учеснике обезбеђен је био доручак и ручак.

        Треба напоменути да је овогодишњи турнир пратио велики број мештана, гостију из многих крајева Војводине, али и љубитељи балота из иностранства.

Прво место и награду од 30.000 динара освојила је екипа из Болеча,

Друго место и награду од 20.000 динара – екипа из Руменке,

Треће место и награду од 10.000 динара – екипа из Станишића.

За најбољег играча турнира проглашен је Горан Ђурић из Болеча.

Своје задовољство организацијом турнира, бројем екипа и гледалаца за наш портал изразио је Драгослав Лазић, председник Спортско – балоташког удружења „Динара“ Банатско Ново Село.

„Овогодишњи „Духовски“ турнир у балотама играли смо по први пут на новом терену крај старе Железничке станице, и ми из удружења смо више него задовољни бројем пријављених екипа и пруженим партијама. Чак шта више, услед ограничавајућег фактора (само два терена), неке екипе смо морали и да одбијемо. Оно што бих посебно истакао је то да су бројни домаћи гледаоци, али и гости са стране, могли да уживају у умећу појединих играча и њихових тимова. Користим прилику да победницима овогодишњег турнира још једном честитам“, нагласио је у изјави за наш портал Драгослав Лазић.

Шпиро Тутуш са представницима победничких екипа