Златибор: Туристички новинари из Румуније у посети Златибору

        У режији Туристичке организације Србије група туристичких новинара из суседне Румуније боравила је на Златибору 26. и 27. јуна.

        По речима представника Туристичке организације Златибор, поменути новинари уверили су се у висок квалитет златиборских хотелских капацитета и упознали су се са симболима планине на Краљевом тргу. Њихову посебну пажњу изазвала је Стопића пећина, блиставо подземно благо Златибора, као и вожња најдужом панорамском гондолом на свету – „Голд гондолом“.

        Поред природних лепота, новинари су уживали у беспрекорним угоститељским услугама и аутентичној златиборској кухињи. Њихово одушевљење Златибором биће пренето кроз репортаже које су снимили, а које ће ускоро бити емитоване у Румунији. Ове репортаже ће додатно допринети промоцији и пласману „Златне планине“ на туристичком тржишту Румуније, представљајући Златибор као атрактивну дестинацију за румунске туристе.

        Ова посета показала је не само природне лепоте и квалитет туристичке понуде Златибора, већ и важност међународне сарадње у промовисању туристичких дестинација.

        (Банатски добошар/Туристичка организација Златибор)