Краљево: За АК „Панонију“ Панчево два злата

                Протеклог викенда (субота и недеља) у Краљеву је одржано атлетско Првенство Србије за сениоре. Међу бројним клубовима наступио је и Атлетски клуб „Панонија“ из Панчева, чији су играчи у ова два дана узели две златне медаље.

                Најпре је у суботу, 29. јуна још увек важећа државна шампионка Милана Тирнанић са лакоћом победила у другој групи и са најбољим резултатом у квалификацијама (11:61) обезбедила директан пласман у финале.

                У финалној трци на 100 метара Миланин старт је већ у првих неколико метара био убедљив тако да је у циљ ушла као првопласирана са резултатом од 11:39, а који јој је потврдио статус државне првакиње у спринту на 100 метара. Ова златна медаља донела је Милани и велики број бодова који ће јој помоћи у рангирању за Олимпијске игре у Паризу ове године.

                Другог дана такмичења за панчевачку „Панонију“ наступила су 4 играча: Милана Тирнанић, Мирко Станковић, Горан Николић и Владимир Мирков.

                Милана Тирнанић је у дисциплини 200 метара и резултатом 23:99 поправила прошлогодишњи успех за 15 стотинки, али је ипак заузела 5. место.

                Мирко Станковић и Горан Николић наступили су у дисциплини стиплчез на 3000 метара, где је Мирко Станковић на крају заузео 4. место.

                На самом крају такмичења наступио је и вишегодишњи првак Србије у три старосне категорије Владимир Мирков. У конкуренцији са неколико година старијим такмичарима, по изузетно топлом времену, Владимир је у дисциплини спортског ходања на стази дужине 5000 метара освојио златну медаљу и тако постао сениорски државни првак са резултатом 28:36,93.

                Треба рећи и да је Владимир ове године освојио златне медаље у три узрасне категорије и тако постао шампион за млађе јуниоре, старије јуниоре и сениоре.

                (Банатски добошар/АК „Панонија“)