Златибор: Министар Хусеин Мемић отворио Центар за младе

        Уз присуство министра туризма и омладина Хусеина Мемића, председника општине Чајетина Милана Стаматовића, те координаторке Канцеларије за младе Чајетине Дејане Стевановић, јуче је свечано отворен Центар за младе.

        Носилац пројекта је општина Чајетина, а реализован је уз помоћ Министарства туризма и омладине, посредством Канцеларије за локални економски развој.

        „Простори за младе су наш приоритет и надам се да ће се овај ресурс користити и да ће општина пратити развој младих. Желимо да се препозна квалитет младих људи и они треба да постану лидери не само у локалној заједници, већ шире“, напоменуо је том приликом Хусеин Мемић.

        Присутнима се обратио и Милан Стаматовић рекавши да су млади покретачка снага, као и да ова локална самоуправа стално улаже у побољшање услова за младе и њихов положај у општини Чајетина.

        На овој свечаности могло се чути да новоотворени омладински центар није само простор, већ и место идеја, са могућностима за младе да истражују, развијају своје таленте, стичу нова знања и вештине, те активно доприносе заједници. У центру ће се организовати широк спектар активности као што су радионице, предавања, спортске активности, културни догађаји, дружења и различити облици подршке.

        Као посебну особеност центра домаћини су истицали његову способност да  промовише социјалну укљученост, лични развој и друштвени ангажман младих кроз разнолике иницијативе и пројекте, а што директно утиче на побољшање квалитета живота у заједници.

        Треба напоменути и да је у оквиру саме свечаности организована и подела омладинских картица, а која омогућује низ погодности омладини златиборског краја.

        (Банатски добошар/Туристичка организација Златибор)