Конституисана Скупштина града Панчева, а потом и нова Градска власт

        На седници Скупштине града Панчева која је одржана јуче, верификовани су мандати свих 70 одборника, и изабрани су председник и заменик председника Скупштине града, секретар и заменик секретара.

        Након верификације одборника, тајним гласањем, за председника Скупштине  града Панчева изабран је Тигран Киш, а за његовог заменика Горан Милошевић, обоје са изборне листе Александар Вучић – Панчево сутра. За њихов избор гласало је 48 одборника, док је девет опозиционих оборника са листе „Група Панчево – Ваше комшије“ било против.

Тигран Киш и Горан Милошевић, фото: Банатски добошар

        Представници владајуће већине су допуном дневног реда новим тачкама изабрали и градоначелника, заменика градоначелника и чланове Градског већа.

Наиме, уз негодовање и противљење опозиционих одборника због недостатка скупштинског материјала, владајућа већина је на дневни ред ставила и избор нове градске власти.

Александар Стевановић, градоначелник града Панчева у претходном сазиву, уз подршку 48 одборника, добио је нови четворогодишњи мандат. Уз његов избор изабрани су и чланови Градског већа које је он предложио: Бранислав Ракетић – ресор комуналне делатности, Татјана Божић – ресор образовања, Сања Паталов Стојановић – ресор социјалне политике, рада и запошљавања, Катарина Бањаи – ресор животне средине, Нестор Јосивљевић – ресор локалне самоуправе и информационе технологије, Дарко Јешић – ресор културе и омладине и Владислава Максимовић – ресор пољопривреде, као и заменик градоначелника Предраг Стојадинов.

Нова градска власт

За ова кадровска решења гласало је 48 одборника, док су 9 одборника листе „Група Панчево – Наше комшије“ , и 2 одборника Зелено-левог фронта, били против.

Кадровска решења, предлоге и функционисање претходне власти коментарисала је опозиција, пре свега Игор Вуковић, шеф одборничке листе „Група Панчево – Ваше комшије“. Вуковић је навео да су претходну власт карактерисали високи издаци за јавну расвету која не функционише на задовољавајући начин, да је вршена дискриминација спортских клубова по селима, нагласио је потребу да се по насељеним местима настави изградња канализације, да се крене са оснивањем градског позоришта, као и да треба размислити о формирању једног јавног предузећа.

И други опозицини одборници – Станко Пужић, Предраг Патић, Тамара Максић, Зоран Јовановић и Синиша Којић критиковали су кадровска решења, нетранспарентност рада претходне власти, катастрофални однос власти према насељеним местима и комуналне проблеме који оптерећују грађане 9 панчевачких села, пре свега Банатског Новог Села, Качарева и Долова.

Интересантно, након најаве одборничке групе „Групе Панчево – Наше комшије“ да ће од председника Скупштине града тражити јавне преносе седнице, РТВ Панчево, а након дужег времена, то је јуче и урадила. Исто тако, а након скупштинских критика да се однос града према насељеним местима огледа и у изостајању ресора који ће тај сегмент града покривати, у извештајима медија под утицајем владајуће партије, ресору пољопривреде су додата и насељена места.

Одборници листе “Група Панчево – Наше комшије” након скупштинског заседања, фото: Банатски добошар