Глогоњ: Обележавање Петровдана од 5. до 14. јула

        Овогодишњи програм поводом сеоске славе – Петровдана почео је још прошлог петка, када је стартовала Летња лига у малом фудбалу, и где се утакмице одржавају свакодневно у вечерњим часовима.

        У четвртак, 11. јула на летњој позорници Дома културе најављује се наступ рок бенда „Освајачи“ са почетком од 21 час, а улаз је бесплатан.

        На сам дан славе, у петак, 12. јула свечаност почиње литургијом у храму Светих апостола Петра и Павла, да би након тога на платоу испред цркве била одржана изложба и дегустација традиционалних јела у организацији Удружења жена.

        За 14 часова заказана је свечана седница Савета Месне заједнице, уз резање славског колача, и доделу златника ученицима – носиоцима Вукове дипломе. Истога дана у 19 часова у Дому културе биће приређен концерт фолклорних група домаћина, КУД „Бранко Цветковић“ из Београда и КУД „Свети Никола“ из Сакула.

        За суботу, 13. јула чланови Удружења ловаца организоваће традиционално гађање глинених голубова, у току дана предвиђене су и финалне утакмице у малом фудбалу, а Удружење голубара „Глогоњ 06“ организоваће пуштање голубова у оквиру „Петровданског купа“.