Златибор: Отварање летње сезоне уз најаву бројних садржаја

Златибор је прошле године остварио рекордну посећеност са преко милион ноћења. Из Туристичке организације Златибор тренд развоја туризма на „златној планини“ најављују и за ову годину.

Наиме, на златиборском врху Торник, у уторак, 9. јула, Јавно предузеће „Голд гондола“, а у сарадњи са Туристичком организацијом Златибор и Културним центром Златибор најавили су летњу туристичку сезону и атракције које очекују госте.

Бројне нове и узбудљиве садржаје потврдио је и директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић.

„Прошле године забележили смо рекордну посећеност, а уз садржаје које Златибор нуди сигурни смо да ћемо забележити још једну успешну сезону. Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор настоје да обогате понуду новим садржајима и атракцијама које и овог лета очекују госте на нашој планини. По дугогодишњој традицији, са посебном пажњом припремљен је програм који званично почиње 21. јула концертом Саре Јо, а затим се наставља низом концерата у дивном амбијенту Краљевог трга. Програм смо осавременили и прилагодили млађој популацији и породицама са децом. Биће много анимација, представа за децу, тематских вечери као што су наступ ди џејева, џез вече, вече народне музике и класичне музике са Бојаном Суђићем и симфонијским оркестром“, рекао је директор Владимир Живановић.

Живановић је даље навео да ће се ове сезоне организовати и наградна игра која ће се извлачити сваког петка са свечаним проглашењем победника, и веома вредним наградама. Главно извлачење биће последњег викенда у августу, а намера је да се овом наградном игром стимулише боравак у регистрованом смештају и туристичким капацитетима Златибора.

„Свакога дана од 12 до 14 часова на најдужој гондоли на свету, крај Рибничког језера и на Торнику, спремили смо бројне едукације о балансу здраве исхране и вежбама у природи. Љубитељи адреналинских спортова ће моћи да се опробају у параглајдингу, а ту су и креативне и едукативне радионице за најмлађе, стреличарство, тјубинг, школа фотографије, биоскоп на отвореном и друге активности“, навела је директорка ЈП „Голд гондоле“ Бојана Божанић.

На крају треба рећи да је отварању летње сезоне присуствовала и програмски директор Културног центра Ксенија Ковач, а која је госте упознала са богатим програмом Културног центра, уз најаву позоришних представа, филмских пројекција, фестивала класичне музике, књижевних вечери на необичним локацијама…

(Банатски добошар/Туристичка организација Златибор)