Удружење „Новосељанке“/“Boboacele“ на Сајму етно хране и пића у Београду

Овогодишњи 18. Међународни етно фестивал хране и пића одржава се на Београдском сајму у периоду од 5. до 8. децембра. Као и ранијих година организатор читаве манифестације су Привредна комора Србије, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и град Београд.

По најави организатора очекује се више од 300 произвођача традиционалних прехрамбених производа, као и велики број малих произвођача. Међународни карактер манифестацији даће излагачи из Републике Српске, Босне и Херцеговине и Украјине.

Уз помоћ Регионалне развојне агенције јужног Баната у Хали 2 Београдског сајма заједнички ће наступити произвођачи хране и удружења са територије јужнобанатског региона и то из: Панчева, Ковачице, Банатског Карловца, Банатског Новог Села, Качарева, Долова, Црепаје, Падине, Сефкерина и Баваништа.

Са својим домаћим хлебом од комлова своје учешће на овогодишњем Сајму етно хране и пића у Београду потврдиле су и чланице Удружења жена „Новосељанке“ / „Boboacele“ из Банатског Новог Села.

„Ово ће бити девети пут како наше удружење наступа на овој међународној манифестацији у оквиру заједничког штанда Регионалне развојне агенције и Привредне коморе Панчева. Традиционално, представићемо се са домаћим хлебом различитог укуса и величина. Морам да напоменем да смо у категорији „Хлеба, пецива и колача“ два пута награђени Сајамским сертификатом за наш хлеб са комловом, и који је нека врста нашег бренда. Награда се додељује сваке четврте године за исти производ уколико задовољава потребне критеријуме. Иначе, сам циљ ове манифестације је да се промовишу стари рецепти, традиционалне технике припреме хране и пића, као и да се помогну произвођачи да своје квалитетне производе на прави начин изнесу на тржиште, промовишу и претворе у робне марке. Поред хлеба на овогодишњем Сајму имаћемо још један производ, а о чему се ради откриће сами посетиоци“, навела је за Банатски добошар Снежана Баба, председница Удружења „Новосељанке“ / „Boboacele“.