Сеоски бренд који привлачи пажњу

smart

Почетком новембра у Качареву је одржан један веома интересантан састанак, а актери су били чланови, односно представници два удружења. Наиме, уз посредовање Синише Којића и Мише Шереметовића чланови месног Туристичког клуба „Сланинијада“ на челу са председником Миланом Ајдаром угостили су чланове Удружења грађана „Чувари огњишта“ из Београда, а које је предводио председник Радивоје Јањић. Тема и повод састанка је било међусобно упознавање и успостављање сарадње.

            „Чувари огњишта“ је удружење које је основано 2015. године и које се бави очувањем традиционалних вредности и неговањем најзначајнијих дела српске културе. Њихова главна манифестација је „Фестивал српске трпезе“ која се одржава сваке године у септембру месецу и то на разним локацијама у Београду. Ове године фестивал гастрономског наслеђа одржан је 10. и 11. септембра у Тржном центру БИГ Раковица под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

            На поменутом фестивалу „боје“ Панчева са околним насељеним местима бранила је једино „Доловачка Штрудлијада“.

            Како је Сланинијада у Качареву општепозната манифестација и ван оквира наше земље представници београдског удружења преко Синише Којића и Мише Шереметовића (били гости у Раковици), изразили су жељу да се повежу и да на неки начин споје, по њима, две најзначајније гастрономске манифестације у Србији.