Завршен кружни ток на уласку на Златибор

Општина Чајетина привела је крају радове на изградњи кружног тока на самом уласку у центар Златибора, код хотела Олимп и зграде Полицијске станице. Ово саобраћајно решење омогућиће безбеднију раскрсницу смањујући брзину кретања возила како на прилазу раскрснице тако и у самој раскрсници. Такође, са друге стране, раскрсница ће омогућити и лакши долазак и одлазак бројних туриста којих је из године у годину све више на овој популарној туристичкој дестинацији.

 „Кружни ток је само једна од бројних инфраструктурних објеката који су обележили 2022. годину у општини Чајетина. Поред пројеката на самом Златибору урађен је и велики број путних праваца и на сеоском подручју тако да је само у току ове године у изградњу и реконструкцију путева и улица уложено преко 500 милиона динара.

Арсен Ђурић, председник Скупштине општине Чајетина

За следећу годину у плану су и реконструкције и проширење још четири улице са 3 на 6 метара ширине, уз два метра пешачких стаза, а где простор дозвољава, урадићемо и бициклистичке стазе у ширини од два метра. У плану је и изградња пешачке стазе од почетне станице гондоле до међустанице код Рибничког језера, што ће још више употпунити туристичку понуду Златибора“, изајвио је за наш портал Арсен Ђурић, председник Скупштине општине Чајетина.