„Да се ја питам“ тек следеће године

У уторак, 27. децембра у Кафе бару „Миленијум“ Банатско Ново Село био је одржан последњи овогодишњи Паб квиз „Да се ја питам“. Квиз се организује од августа месеца ове године и до сада је одржано осам такмичарских сусрета на којима је учествовало просечно по десетак екипа. Треба рећи и да је 29. новембра био организован донаторски Паб квиз, а прикупљена средства су била усмерена на активности месног Удружења грађана „НАШЕ НОВО СЕЛО“. Иницијатор и покретач овог интересантног квиза (јединог на територији неког насељеног места Града Панчева) је Зоран Лауташ.

„Квиз „Да се ја питам“ је осмишљен као прилика за међусобно дружење, забаву и ширење знања из различитих области. У договореном термину, екипе састављене од одређеног броја чланова (углавном од 2 до 6), скупе се у неком кафићу (пабу) и такмиче се у знању. За вођење квиза је задужен квизмастер, који припрема питања за сваки сусрет и она су најчешће груписана по областима: опште знање, географија, историја, музика, филм, спорт…Квизмастер чита питање по питање, област по област, а екипе раде тимски и бележе своје одговоре на папире. На крају се све то сакупи, исконтролише и екипа са највише тачних одговора односи победу.

Зоран Лауташ и Катарина Пауновић

Победа сама по себи није једини императив овог квиза, основни мото и циљ је ширење позитивне енергије и промовисање знање и опште културе“, изјавио је за наш портал Зоран Лауташ.