Критике прошлогодишњег уређење парка у Алибунару

                На друштвеним мрежама све је више грађана Алибунара који негативно коментаришу прошлогодишњу одлуку надлежне општинске власти да у парку, у центру тог насеља, изврше санитарну сечу стабала.

Фото: Банатски добошар

                Наиме, новембарско „уређење“ највећег парка у Алибунару, бар према речима људи из Јавно комуналног предузећа „Универзал“, спроводило се према сугестијама Института за низијско шумарство и животну средину из Новог Сада, а како би се продужио живот дрвећа и побољшало њихово здравствено стање.

Фото: Банатски добошар

                Међутим, да ли због суморног и кишовитог времена или је у питању и нешто друго, ових дана на друштвеним мрежама не престају коментари на ту превентивну комуналну акцију:

                „Ови стручњаци осакатили су Алибунар“

                „Резањем дрвећа остали су само штапови који подсећају на Хирошиму“

                „Масакрирање парка у Алибунару“

                „Хвале се да је то еколошки подухват, а имају два највећа сметлишта у јужном Банату“

                „Ко још верује у приче да раде за добробит и безбедност наших грађана“

                „Ово није орезивање, ово је масакрирање“

                Само су неки од коментара које смо успели да пренесемо.

                Да уређење највећег парка у општини Алибунар није по укусу великог броја људи говори и бивши одборник те општине Александар Кутлешић. Његове замерке усмерене су на начин како је то спроведено и на крајњу намеру надлежних.

Александар Кутлешић

                “Када би грађани општине Алибунар знали колико је њиховог новца утрошено на „уређивање“ парка, схватили би да се иза тог пројекта не крије жеља за уређењем средине, него намера да се замаскира испумпавање новца из општинског буџета. Јер, општина као оснивач комуналног предузећа нема обавезу расписивања тендера за пројекте које реализује ЈКП „Универзал“, тако да је то ван домашаја јавности“, изјавио је за наш портал Александар Кутлешић.