Прваци своје лиге против кинеских вршњака

                У среду, 25. јануара на терену поред Хале спортова у Панчеву, пионирска селекција Фудбалског клуба „Слога“ Банатско Ново Село одиграла је пријатељски меч са селекцијом пионира Фудбалског клуба „Вејфанг“ из истоименог града, из Републике Кине.

Фото: Немања Милекић

                Ова кинеска селекција је на припремама у нашој земљи и овде је на позив београдских клубова Црвене Звезде и Партизана. Поред мечева са разним клубовима из главног града млади кинески фудбалери своје фудбалске вештине показали су и панчевачкој публици играјући против пионирских селекција ФК „Динамо“ Панчево и ФК „Слога“ Банатско Ново Село.

                Новосељанима као јесењим првацима Пионирске лиге јужног Баната „Запад“ на овај начин је указана посебна част, јер су једина сеоска селекција која је добила прилику да одигра једну овако значајну и интересантну међународну утакмицу. Иако су гости победили са 4:0 (било је нерешено све док у игру нису ушли“ Слогини“ млађи играчи) пионири из Банатског Новог Села, односно руководство клуба су ову утакмицу искористили као део припрема за почетак наредне сезоне, а која се очекује крајем марта.

Јесењи прваци

                Иначе, ова успешна пионирска селекција ФК „Слоге“ броји 24 играча до 15 година старости, а већ 8 година је води тренер Немања Милекић.

За ову селекцију су у 2022. години играли следећи играчи: Михаило Зец, голман, Бојан Новаковић, Јован Бањац, Михаило Куколеча, Кристијан Ташка, Милан Богојевић, Данило Стојановски, Душан Маниташевић, Дамјан Гојко, Алекса Зорић, Лав Дидановић, Михаило Мађар, Борислав Балаж, Лука Клинцов, Мирослав Киш, Марко Јакшић, Михаило Тривунчић, Војкан Станић, Данило Рађен, Лазар Шубља, Огњен Модошанов, Филип Николић, Петар Миковић, Жорж Новаков и Огњен Станојевић.

Уочи дербија са “Спартаком”
Из Глогоња