Локве: Завршена овогодишња Шварглијада

                У организацији Месне заједнице Локве и општине Алибунар 3. и 4. фебруара одржано је дводневно традиционално такмичење у справљању гурманског специјалитета – шваргле.

                Првог дана такмичења било је седам пријављених мајстора у припремању шваргле, а прво место освојио је Васа Лотреан из места, иначе некадашњи кувар у Швајцарској

Фото: Банатски добошар

                У другом дану манифестације такмичили су се професионални произвођачи месних производа – месаре, а најбољу шварглу, по мишљењу комисије, направила је месара „Бурјан“ из Панчева. Друго место освојила је Месара „Пап“ из Скореновца, а треће гости из Новог Бечаја Месара „Промес“.

Фото: Банатски добошар

                Треба рећи да су ову, шеснаесту по реду Шварглијаду, отворили Дариан Тапалага, председник Месне заједнице Локве и Зорана Братић, председница општине Алибунар.

Фото: Банатски добошар

                Пропратни догађај ове манифестације било је такмичење ученика месне основне школе у цртању радова на тему Шварглијаде, а најбољи цртежи су и награђивани. Наиме, своје радове изложило је 49 ученика где је у узрасту од првог до четвртог разреда прво место и бицикл освојила Анреа Скумпиа, а у узрасту од петог до осмог разреда најбољи рад је имала Николина Бадер.

Фото: Банатски добошар

                Поред швргли посетиоци ове манифестације могли су да купе и друге месне производе, а било је и штандова са производима од меда, штандови са слаткишима, џемовима, ручним радовима, сувенирима…

Породица Мунћан, део породице је учествововао, а део давао подршку манифестацији