Банатско Ново Село: У част Вожда и устанка

                Фудбалски клуб „Слога“ из Банатског Новог Села потрудио се да обележавање Дана државности Србије у Банатском Новом Селу протекне у знаку спорта, односно фудбала.

Прво турнирско надметање уз учешће 18 екипа одржано је било у среду, 15. фебруара, и о томе је наш портал већ писао. Друга два турнира била су организована у четвртак, 16. и суботу, 18. фебруара.

Четвртак је био намењен најмлађим заљубљеницима у фудбал и то годишта 2013/2014. Надметале су се само 4 екипе јер су због сезонског грипа многи отказали своје учешће.

За треће место:

„Слога“ Банатско Ново Село – „Стрела“ Иваново 6:0

Финале:

„Пролетер“ Банатски Карловац – „Будућност“ Алибунар А 1:0

ФК “Слога” Банатско Ново Село

У суботу, 18. фебруара у Спортској дворани у Банатском Новом Селу организован је турнир уз учешће 8 екипа годишта (2008/2009): „Слога“ БНС-А, „Слога“ БНС-Б, „Воја Гачић“ Панчево, „Пролетер“ Банатски Карловац, „Омладинац“ Делиблато, „Змајеви“ Вршац, „Партизан“ Уљма и „Слога“ Пландиште.

Полуфинале:

„Слога“ БНС-А – „Воја Гачић“ Панчево 2:2, након пенала (2:3)

„Пролетер“ Банатски Карловац – „Партизан“ Уљма 3:2

За треће место:

„Слога“БНС – „Партизан“ Уљма 4:1

Финале:

„Воја Гачић“ Панчево – „Пролетер“ Банатски Карловац 2:1

ФК “Воја Гачић” Панчево

„Изузетно ми је задовољство да је Банатско Ново Село, у дане државног празника и мини ђачког распуста, било домаћин великог броја деце, а која су као активни учесници уживала у најзначајнијој споредној ствари на свету – фудбалу. У три дана надметања видели смо велики број талентованих играча од којих ће неки, у то сам сасвим сигуран, заиграти и у најјачој националној лиги. Као један од организатора овог празничног турнира могу да потврдим да се Банатско Ново Село као домаћин није обрукало и да бројни гости из нашег места носе само лепе успомене. Као тренер задовољан сам издањем нашег клуба који је освојио једно прво место (годишта 2011/2012) и два трећа места“ изјавио је за наш портал Немања Милекић, тренер ФК „Слога“.

Немања Милекић и Давор Пузин