Златибор: Сусрет сликарских душа истока

У галерији Културног центра Златибор од 19. до 25. марта траје Међународни арт-симпозијум „Сликарска душа истока“.  Овај пројекат окупио је 25 уметника из осам земаља: Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Румуније, Бугарске, Алжира и Русије.

По речима организатора овог пројекта Ђорђа Вукадиновића, домаћи и инострани уметници имаће прилику да током боравка на овом симпозијуму уживају у природном амбијенту и да тако потраже инспирацију за своја уметничка дела. Наиме, по завршетку рада арт-симпозијума биће постављена изложба радова учесника ове међународне манифестације.

Фото: Туристичка организација “Златибор”
Небо над Златибором

Организатор читавог пројекта је СРУ „Вукадиновић“, а суорганизатори су Туристичка организација Златибор, Општина Чајетина, ОУ „Виогор“ и Раде Филиповић.

Оно што је такође интересантно из овог туристичког краја је то да је Туристичка организација „Златибор“ припремила серијал емисија под називом „У загрљају Златибора“ које ће на непосредан начин открити природне лепоте, потенцијале и смештајне капацитете Златибора.

Фото: Туристичка организација “Златрибор”

Прва емисија води гледаоце до златиборског врха, до Ски центра „Торник“ који са својих 1.496 метара надморске висине пружа јединствену прилику посетиоцима да сва своја чула окрепе свежим ваздухом. Емисија се налази на званичном You Tube каналу Туристичке организације „Златибор“. Иначе, ски сезона на Торнику је званично завршена 21. марта након више од три месеца рада.