Златибор: Обука у вези безготовинске наплате услуга у сектору туризма и угоститељства

Привредна комора Србије РПК Златиборског управног округа је у петак, 31. марта у хотелу „Палисад“ на Златибору за физичка лица која се баве пружањем туристичких и угоститељских услуга, организовала скуп на тему: „Како да физичка лица своје туристичке услуге наплате безготовински и онлајн“.

Учесници овог скупа су могли са сазнају како овакав начин наплате може помоћи да се привуче више гостију, да се заштити од лажних и сумњивих резервација, повећа конкурентност и гостима понуде додатне робе и услуге.

Фото: Туристичка организација “Златибор”

Безготовинско плаћање је један од начина за поспешивање пословања, мање резервација остварујете уколико на овај начин не можете да наплатите савременом госту, поготову кад су у питању инострани туристи.

Ту је и “e-turista“ – дигитална евиденција гостију, која је предуслов за безготовинско плаћање, и такав начин рада је значајан како би постизали максималне резултате – истиче Ана Лапчевић из Регионалне привредне коморе Златиборског управног округа.

О овој теми су говорили Александар Станојевић, представник Народне банке Србије, Урош Милутиновић, представник „Chip Card-a“ и Милош Лазаревић, представник банке „Интеса“.

Овом приликом су заинтересовани добили корисне информације које могу значајно унапредити пословање онима који се баве овим сегментом туристичке понуде.

На скупу је детаљно објашњено и који су услови и кораци туристичких и угоститељских услуга у систему безготовинске наплате.