Николинци: Обележена сеоска слава „Свети Георгије“

                Николинци, насеље у општини Алибунар са нешто више од хиљаду становника (по попису из 2011. године) протеклог викенда обележило је своју храмовну славу „Светог Георгија“.

                У периоду од 20. па до 23. априла Месна заједница Николинци у сарадњи са Домом културе, месном основном школом и Румунском православном црквом организовала је богат  културно-спортски програм за своје мештане и бројне госте. Саму прославу, као и сваке године, помогли су општина Алибунар, Туристичка организација Алибунар и покрајинско Извршно веће.

Плакат прославе

                У четвородневном програму посетиоци су могли да присуствују: турниру у малом фудбалу, такмичењу у гађању глинених голубова, такмичење у Бразилској џиуџици, изложби ручних радова, 14. „Пилићијади“ (такмичење у кувању пилећег гулаша), концерту групе „Гарави Сокак“ и позоришној представи у извођењу месне позоришне трупе.

У надметању 12 екипа у малом фудбалу прва три места су освојили: „Магични залогај“ из Вршца, „Лавови с грипом“ из Николинаца, и „Еуро еко куп“ из Панчева.

На сам дан Светог Ђорђа у недељу, 23. априла, а након литургије и резања славског колача главни славски догађај, по већ устаљеном обичају, било је такмичење у кувању пилећег гулаша „Пилићијада“.

Ове године такмичило се 26 екипа, а победу су однели „Фамилија и кумови“ из Николинаца. Друго, односно треће место припало је такође месним екипама: „Дани и другови“ и „Арканови тигрови“.

Гарави сокак

Последњег дана програм су зачинили „Гарави сокак“ и месна позоришна трупа на румунском језику са комадом „Једна замршена прича“.