Представници медија и инфлуенсери из Кине бораве на Златибору

У организацији Туристичке организације Србије и националне Авио-компаније „Air Serbia”, у периоду од 24. до 26. априла 2023. године на Златибору бораве представници медијских кућа и инфлуенсера из Кине.

Овом приликом гости су упознали симболе Златибора на обновљеном Краљевом тргу, дрвену скулптуру „Златиборски брзи воз“, а највећу пажњу привукла је вечерња пројекција на мултимедијалној фонтани на језеру. Изразили су и задовољство што су се нашли и на месту зачетка организованог туризма на Златибору, покрај Краљеве чесме подигнуте пре 130 година.

Фото: Туристичка организација “Златибор”

Најпосећенији планински центар Србије угостио је уреднике медијских кућа Beijing News (60 милиона корисника апликације) и утицајног website www.chinanews.com (400 милиона корисника), директора модног часописа и аутора путописних репортажа (тираж преко 100.000 примерака), главног и одговорног уредника нове и већ јако популарне медијске групе из Тијенџина (20 милиона корисника апликације), као и директора најутицајнијег медија из туристичке привреде – China Travel Trade Media.

Ту су и утицајни инфлуенсери чије утиске са путовања свакодневно прегледа на хиљаде људи, господин Zhen Liu који има скоро 6 милиона пратилаца на Weibo платформи, и госпођа Ping Guo, познати фотограф и писац са преко 1,2 милиона пратилаца на Weibo мрежи.

Обилазак природних лепота, атракција и садржаја којима Златибор располаже, дегустација традиционалних гастрономских специјалитета и љубазност локалног становништва привлачи пажњу гостима.

Мноштво корисних информација, ће током наредних дана поделити са својим интернет пратиоцима са циљем да кроз своје објаве и лична искуства додатно појачају промоцију и пласман „златне планине“ на туристичком тржишту Кине.

(Преузето, Туристичка организација „Златибор“)