Требиње: Златибор најавио летњу туристичку сезону

У улици Јована Дучића у центру Требиња, 19. и 20. маја одржао се мини сајам гостујућих туристичких организација из региона (БиХ, Србије и Црне Горе) и традиционална манифестација „4. Херцег фест“ – Фестивал домаћих произвођача уз пратећи културно-уметнички програм.

Традиционални производи

На самом почетку обележавања летње туристичке сезоне говорили су градоначелник Требиња Мирко Ћурић, помоћник министра Туризма и угоститељства у Влади Републике Српске Предраг Тешић, као и директорица Туристичке организације Требиње Мирјана Путица.

У част отварања нове летње туристичке сезоне – у оквиру културно-уметничког програма свој наступ су имали Лексингтон бенд, певач Немања Стевановић и Иване Милојевић бенд.

Међу бројним гостима са којима Требиње има дугогодишњу сарадњу и који су се појавили овог викенда у најсунчанијем граду у Европи била је и Туристичка организација Златибор.

Пореде директора туристичке организације Владимира Живановића делегацију златибораца су чинили и председник Општине Чајетина Милан Стаматовић и Никола Новаковић, директор Туристичко-рекреативног комлекса Златибор.

Сама манифестација се одржавала у централној градској зони Требиња, под чувеним платанима, где се окупио велики број посетилаца који су имали прилику да се упознају са смештајним капацитетима, атракцијама и активностима најважнијих туристичких дестинација у региону.

На штанду Златибора највеће интересовање владало је за Голд гондолу, а посетиоце штанда интересовале су и информације о ценама смештаја, спа и велнес понуди хотела, излетима, као и адреналинским активностима које су им на Златибору на располагању током целог лета. Становницима Требиња и присутним гостима овог града представио и Дино парк са занимљивим квизом и вредним наградама.

Штанд Туристичке организације Златибор

У оквиру штанда Туристичке организације Златибор представила се и компанија „Balkan Square” која у центру Златибора гради модеран стамбено-пословни простор, а који ће у великој мери подићи ниво квалитета туристичке понуде на Златибору.

У суботу, 20. маја, у оквиру манифестације, у хотелу „SL Idustry“, одржана је Конференција „Регионална сарадња – пут ка одрживом туризму“ на којој је један од говорника био и директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић.

У оквиру панел дискусије „Значај регионалне сарадње у туризму“ Владимир Живановић је говорио о позиционирању Златибора као једне од најуспешнијих туристичких дестинација региона, о позитивним примерима из праксе рада Туристичке организације на чијем је челу, о значају регионалне сарадње коју је Златибор до сада остварио са бројним установама и организацијама широм региона.

Са панел дискусије

На крају треба рећи да је иза Туристичке организације Требиње и Туристичке организације Златибор дугогодишња успешна сарадња, која је у децембру 2022. године озваничена потписивањем протокола о сарадњи.