Део опозиције најављује протесте у суботу – 27. маја

На данашњој конференцији за новинаре која је одржана у Народној скупштини део опозиције која организује протесте „Србија против насиља“ позвала је народ у суботу, 27. маја на ново окупљање.

„Кренућемо ка РТС-у са платоа Народне скупштине, Булеваром краља Александра до Правног факултета, Београдском, Илије Гарашанина и Таковском улицом. Направићемо прстен око Радио телевизије Србије јер је он сервис свих грађана Србије. Желимо да цела Србија истинито, објективно, благовремено зна шта су захтеви људи који протестују. Сваки скуп у претходне три недеље био је величанствен и то не само по броју учесника. Изашле су мајке са децом, пензионери да би изразили бунт због трагедије која нас је ударила у лице“, рекао је Мирослав Алексић, посланик Народне странке.

Алексић је напоменуо да Александар Вучић, председник Србије у два мандата, никако не успева да постане председник свих грађана него само групе људи која нас дели као народ.

„То се догодило синоћ у Дневнику на РТС-у где је председниик манипулисао тако што је рекао да је понудио опозицији да се разговара о РЕМ и укидању ријалитија. То је најобичнија манипулација и вербално насиље које доводи грађане у заблуду. Он бежи од одговорности јер није никоме ништа понудио и нема шта да он нуди“, нагласио је Алексић.

Мариника Тепић, посланица Уједињених је позвала грађане да се у суботу суздрже од свих провокација којих ће можда бити.

Зоран Лутовац, председник Демократске странке је навео да РТС мора да информише грађане о свему што је важно и да се на њему чује критично мишљење.

„Када се РТС поправи и када почне да ради посао професионално то је први и одлучујући корак у уређењу државе“, навео је Зоран Лутовац.

„РТС није ничије власништво сем народа Србије, и са њега грађани могу и морају да добију праве информације. Прстеном око РТС покушаћемо да извршимо притисак на ову кућу у намери да почну преофесионално да раде свој посао“, навео је Радомир Лазовић, посланик Не давимо Београд.

Посланик Александар Јовановић Ћута је рекао да РТС мора отворити простор и за неког из опозиције, јер је синоћ председник „ушетао“ у РТС.