Кад појединци замене институције

                Да бахатост појединаца из владајуће Српске напредне странке нема граница говори нам и податак из Смедеревске Паланке, односно Азање, где је годинама суспендован рад Савета Месне заједнице.

Наиме, у овом месту које је некада носило епитет највећег села у бившој Југославији, годинама не функционише рад локалног парламента јер је то колективно тело од 7 чланова заменио појединац.

Ово је у супротности са Одлуком о Месним заједницама на територији општине Смедеревска Паланка, коју је објавио Службени лист општине Смедеревска Паланка, 1. новембра 2019. године где, између осталог стоји, да се Статутима Месних заједница утврђује број чланова Савета Месних заједница, критеријуми за избор чланова, поступак за избор председника и заменика председника Савета… Такође, у овој Одлуци, у члану 16. стоји и да Савети Месних заједница могу имати најмање 5, а највише 7 чланова.

Да ствар буде гора, ова Одлука се у потпуности не поштује ни у осталим Месним заједницама (17 сеоских и 4 градске) на територији општине Смедеревска Паланка.

На овај проблем указао је Дејан Миливојевић, одборник Здраве Србије у Скупштини Смедеревска Паланка и члан Главног одбора Здраве Србије, који је најавио да ће на наредној седници Скупштине тражити поштовање законске Одлуке и разрешење ове неодрживе ситуације.

Дејан Миливојевић, Милан Стаматовић и Арсен Ђурић у разговору са мештанима Азање

Поводом незадовољства мештана Азање у четвртак, 1 јуна ово место су посетили Милан Стаматовић и Арсен Ђурић, представници Општине Чајетина и лидери странке Здраве Србије, који заговарају и у пракси спроводе децентрализацију власти у својој локалној средини и у својој политичкој организацији.

Поред Миливојевића на последњим локалним изборима у Смедеревској Паланци (чија Скупштина броји 49 одборника) као члан Здраве Србије мандат је добио и дипломирани агроном Слободан Милосављевић.

Испред просторија Здраве Србије у Смедеревској Паланци

Стаматовић и Ђурић су током посете Азањи посетили и храм посвећен светитељима Козми и Дамјану (Свети Врачи), исказајући тако подршку свим оним традиционалним вредностима српског народа кроз векове у које свакако спада и српска црква која је увек била уз свој народ и у најтежим тренуцима и искушењима пред којима се налазио.

У цркви у Азањи