Гуча у Падини

У петак, 23. јуна, Туристичка организација општине Ковачица, на летњој сцени у Падини, приредила је квалификационо такмичење за Сабор трубача у Гучи под називом „Гуча у Падини“.

Ово је предтакмичење дувачких оркестара са територије Војводине и Града Београда за наступ у Гучу, а ове године учешће је узело 6 оркестара: Пионирски оркестар „Брас пилићи“ из Панчева, Омладински трубачки оркестар „Сосе и Лале“ из Зрењанина, Сениорски трубачки оркестар „Кобре“ из Ђурђева, Сениорски трубачки оркестар Дамира Аметовића из Борче, Сениорски новосадско-шидски трубачи „Бошко Крџавац“ из Шида и Сениорски трубачки оркестар Данијела Костића из Новог Сада.

Плакат

Као увод у манифестацију гледаоци су могли да уживају у фолклорном наступу чланова фолклорних друштава из Ковачице, Падине, Дебељаче, Идвора, Уздина и Црепаја, а у читавом догађају су учествовале и чланице Удружења жена из Падине, Ковачице, Дебељаче, Уздина, Идвора, Црепаје и Самоша.

Трубачи у Падини

За наступ у Гучу изборили су се Пионирски оркестар „Брас пилићи“ из Панчева, Омладински оркестар „Сосе и Лале“ из Зрењанина, као и Сениорски оркестар Данијела Костића из Новог Сада.

На крају вечери публику је забављао Скандал бенд