![](https://www.banatskidobosar.rs/wp-content/uploads/2023/07/plakat-sava-659x381.jpg)
У суботу, 1. јула на Сава променади у Београду, у организацији Центра „Спектар“ из Београда и уз подршку Министарства туризма и омладине, одржан је пети „Good Food & Wine“ – привредно-туристички фестивал под слоганом „Место добрих укуса“.
Преко 100 излагача из Србије и региона имало је прилику да посетиоцима фестивала понуди своје специјалитете: пршуте, пеглане кобасице, кулен, сланину, кајмак, сиреве, хлебове, колаче, пите, мед, вина, домаће ракије, органске сокове, као и разне друге специјалитете.
![](https://www.banatskidobosar.rs/wp-content/uploads/2023/07/sava-folklor-1024x925.jpg)
Као и претходних година пропратни догађај фестивала био је и културно-забавни програм, а један од овогодишњих учесника био је и КУД „Крсманац“ из Београда.
![](https://www.banatskidobosar.rs/wp-content/uploads/2023/07/Sava-novoseljanke-1024x987.jpg)
Част и привилегију да представљају удружења из јужног Баната имало је Удружење жена „Новосељанке/Boboacele“ из Банатског Новог Села. На њиховом штанду посетиоци су могли да пробају, виде и купе хлеб са комловом, штрудле, резанце за супу, домаћу лимунаду, а посебна атракција су били уштипци које су вредне банаћанке пекле на лицу места.
![](https://www.banatskidobosar.rs/wp-content/uploads/2023/07/tv-una-1024x841.jpg)
![](https://www.banatskidobosar.rs/wp-content/uploads/2023/07/jasmina-izjava-942x1024.jpg)
Четворочлана екипа у саставу Жаклина Новаковић, Дорина Ђурић, Дијана Топић и Јасмина Чигоја имала је прилику да на бини и за Телевизију „Уна“ каже нешто о свом удружењу, начину справљања хлеба од комлова и својој традиционалној манифестацији „Банатском хлебу“.