Панчево: Нове – скупље цене карата за базен

        Јавно комунално предузеће „Младост“ Панчево поред затвореног газдује и отвореним базеном, димензија 50 пута 21 метар. Базен је опремљен и одговарајућом инфраструктуром: тушевима, тоалетима и кабинама за пресвлачење, а у оквиру базена постоји терен за одбојку на песку и кошаркашки терен. Квалитет саме воде (хемијску и бактериолошку исправност) контролише Завод за јавно здравље Панчево и то два пута недељно.

        Летња сезона купања на отвореном базену у Панчеву кренула је крајем јуна месеца. Међутим, многе кориснике јединог функционалног базена у јужном Банату изненадило је драстично повећање цена карата, како за одрасле тако и децу.

        Наиме, од ове летње сезоне цена дневне карте за одрасле је 320 динара и у односу на прошлогодишњих 150 динара, ово је повећање од преко 100%. Такође, и цена карата за децу је нова и на дневном нивоу износи 230 динара (прошле године је била 105 динара). Сет од десет карата за одрасле је 2.720 динара, а за децу 1.750 динара.

Да је ово стопостотно повећање непримерено тренутној економској кризи говоре нам и подаци о ценама карте на неким другим базенима, на пример у Београду, где су цене остале на нивоу прошлогодишњих.

Тако цена дневне карте за одрасле на Спортско-рекреативном центру „11. април“ је 400 динара, а за децу (од 2 до 10 година) је 150 динара. Улаз за децу испод 2 године је бесплатан, а основци уз ђачку књижицу имају могућност да се сваке среде купају бесплатно.

На Спортско-рекреативном центру „25. мај“ цена дневне карте за одрасле је као и прошле године – 400 динара, док је за децу од 5 до 12 година 150 динара.