Одржан Петровдански турнир у балотама

                Банатско Ново Село је у недељу, 16. јула, било домаћин трећег по реду турнира у балотама на коме је учествовало 12 екипа из Банатског Новог Села, Панчева, Београда, Станишића, Земуна, Батајнице, Болеча и Бановаца.

Турнир се играо од 10:00 сати пре подне па све до касних вечерњих часова на теренима „Печењаре Шуша“, а која је била и организатор овог спортског надметања под називом „Петровдански турнир пријатељства“.

Миодраг Линта и учесници турнира, фото: Банатски добошар
Фото: Банатски добошар

Сам турнир је отворио Миодраг Линта, посланик Народне скупштине Републике Србије и председник Савеза Срба из региона.

Учесници турнира договорили су се да се игра у две групе по шест екипа (екипу су чинила три члана), и то свако са сваким и до 16 поена. У полуфиналу и финалу играло се до 21 поен.

У финалној утакмици између екипе „Мали Рај“ из Панчева и екипе „Боби“ из Земуна (Алтине) победу су однели панчевци, и тако су освојили прво место.

У борби за треће место играли су новосељани из екипе „Z-4“ и играчи екипе „Цероње“ из Болеча, а бронзане медаље освојили су новосељани.

Фото: Банатски добошар

За најбољег играча турнира проглашен је Петар Тутуш (Београд)

За најбољег пуцача турнира проглашен је Станко Огар (Станишић)

За најлепшег играча турнира проглашен је млади Стеван Огар (12 година, Станишић)

Поред медаља и пригодних пехара организатор је за прва три места обезбедио живо теле (око 100 килограма), живо јагње (око 30 килограма) и печено прасе. Такође, печено прасе су кући понели и награђени појединци али и три екипе из Станишића, као место из кога су дошле најбројније екипе.

У току вечери присутне је забављао певач крајишких песама Милован Веселиновић, познатији као Миле Делија.

Миле Делија разгалио је срца крајишника