Златибор: „Залет“ по 8. пут

        Протеклог викенда на Боровој глави, у Галерији „Ковачевић“, одржан је тродневни фестивал Залет.

        У предивном амбијенту поменуте галерије у петак, 28. јула, изложбом аналогних фотографија Инеле Ковачевић под називом „Сабирни центар“, и скулптурама, мозаицима и сликама Зорана Алексића Кокиа под називом „Ко си ти“, свечано је отворен 8. Фестивал Залет. У току тог првог дана посетиоци су могли да уживају и у перфомансу студенткиње глуме Драгане Николић, која је перфектно говорила стихове Мике Алексића уз пратњу (на више инструмената) Кокиа Алексића. На крају отварања сву пажњу је привукао сјајни концерт класичне музике триа који је основан ове године у саставу: Вера Буквић – виолина, Матија Спасојевић – виолина и Анђелија Ђоковић, клавир.

Фото: Туристичка организација Златибор

        Овај интернационални културни догађај настављен је у суботу када је на програму био филм „Кома“ редитеља Петра Јаконића (који је своју премијеру имао на Палићком фестивалу), и концерт алтернативног бенда „Дазе“.

        У недељу, 30 јула на завршном дану фестивала публика је уживала у перфомансу Зорана Алексића Кокиа и концерту Јелене Јововић.

Фото: Туристичка организација Златибор

        Треба напоменути да су се сваког дана, у току преподнева, одржавале и уметничке радионице вајања. Ове године је на радионицама учествовала мултимедијална класа професора Томаса Зипа, са Универзитета уметности у Берлину. Студенти су под вођством професорке керамике Данијеле Пивашевић-Тенер стварали уметничка дела која ће бити изложена 2. августа у Галерији „Рефлектор“ у Ужицу.

(Извор: Туристичка организација Златибор)