На овогодишњем „Грожђебалу“ рекордан број гостију (Фото)

Вршачки „Дани бербе грожђа“ кренули су у четвртак, 14. септембра на видиковцу изнад града уз бесплатно вино, кобасице и тамбураше. Исте вечери одржан је и избор за винску лепотицу где је од 16 пријављених девојака титулу нове девојке Винка Лозића, симболичног градоначелника Вршца (током трајања ове манифестације), понела Милица Рајин. За њене пратиље изабране су Нађа Пилић и Милица Брдваревић. За најшармантнију девојку проглашена је Александра Чебзан Земан, а за девојку са најлепшим осмехом Драгана Грујић.

Током сва четири дана манифестације била је отворена „винска улица“ у којој су своја вина и грожђе представила 25 излагача. Као и свих претходних година поред грожђа било је тезги и са многим другим производима, ђаконијама, реквизитима, сувенирима, одећом…

Посетиоце су забављали домаћи бендови, било је дечијег маскембала, карневалске поворке, изложбе грожђа, воћа и вина, град је традиционално „бомбардован“ пакетићима са гроздовима и наградним ваучерима.

Наравно, највеће интересовање гостију владало је за концерте Тање Савић (петак), Сергеја Ћетковића и Тропико бенда (субота) и Здравка Чолића (недеља). Овакав избор забављача (њихови хонорари остали су тајна) донео је овогодишњој манифестацији и рекордну посећеност.

По речима в.д. директора Туристичке организације Вршац Татјане Палковач, а које је пренео Тањуг, током четири дана „бербе горжђа“ Вршац је посетило око 150.000 гостију из земље и иностранства. Највише странаца било је из суседне Румуније, око 30.000.

Чак је и Компанија „Србија воз“ у сарадњи са Градом Вршцем, у време трајања манифестације, увела додатне поласке из Београда за Вршац и обратно.

На крају треба рећи да су овогодишњи „Дани бербе грожђа“, бар по броју посетилаца, испунили очекивања, а да ли је таква посећеност резултирала и већом зарадом винарија, винских подрума и осталих привредних субјеката, знају само они…