Панчево: За викенд три бесплатна обиласка Панчева

        Поводом Светског дана туризма Удружење грађана „Посети Панчево“ позива заинтересоване суграђане на три бесплатна обиласка Панчева, а који ће бити реализовани у суботу, 30. септембра.

        Овај пројекат под називом „Културна станица Панчево“ организује се под покровитељством Покрајинског секретаријата за образовање и Факултета за пословне студије и право Универзитета Унион.

        Први туристички обилазак назива „Верско Панчево“, почеће у 10 сати у порти Преображенске цркве у Горњој вароши, одакле ће се посетиоци упутити у обилазак других верских објеката у граду који Панчевцима сада већ стотинама година служи у религиозне сврхе.

        На платоу испред Народног музеја у Градском парку, за 13:00 сати заказан је почетак другог обиласка, названог „Књижевно Панчево“, током кога ће се присутни упознати са делом богате историје, традиције, културе и баштине писане књижевне и новинарске речи.

        На трећи обилазак, у истраживање „Загонетног Панчева“, учесници овог догађаја кренуће у 16:00 сати са платоа испред зграде Градске управе, али садржина тог обиласка мора да остане загонетна…

        Туристички водичи кроз историју и културу Панчева биће и овог пута Живана Крејић и Ненад Живковић.