Идвор: „Октобарски сусрети“ Пупину у част

        У организацији Дома културе и Фондације Младен Селак у Идвору су поводом обележавања 169 година од рођења Михајла Пупина организовани „Октобарски сусрети“. У склопу манифестације уручена су признања и медаље у области културе, науке и просвете.

        Међу награђенима нашли су се Министарство културе Владе Србије, Регионални центар за таленте „Михајло Пупин“ Панчево, Братислав Миловановић, редовни професор Универзитета Сингидунум у Београду и Универзитета у Нишу.

„Претходних година Министарство културе подржало је осавремењавање Дома културе у Идвору, реконструкцију старе школе, Музеја Михајла Пупина Идворског и ревитализацију сталне поставке његове родне куће. Ова подршка Министарства културе није само симболично враћање дуга великом научнику него и снажан подстицај за подизање квалитета живота у овој локалној заједници“, рекла је Маја Гојковић, министарка културе у Влади Републике Србије.

Драгољуб Цуцић, фото: Printscreen

Драгољуб Цуцић, испред Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“ Панчево, преузимајући признање, нагласио је да је ове године шездесет шесторо деце из Центра узело преко 100 нагарад на државним такмичењима и да ће им ово признање бити један подстрек више.

Треба рећи и да је на „Октобарским сусретима“ звање почасног грађанина Идвора додељен Ивану Бошњаку, државном секретару у Министарству за људска и мањинска права.

Иван Бошњак, фото: Printscreen