Нови Сад: Преко 480 милона динара за изградњу и санацију водних објеката у Војводини

        У Извршном већу Војводине јуче је организована додела уговора у вредности од 481, 6 милиона динара локалним самоуправама које су добиле средства од Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарстрво, а за суфинанасирање изградње, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавној својини на територији покрајине у 2023. години.

        Александар Пановски, подсекретар Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство уговоре за 11 пројеката је доделио Граду Кикинди, општинама Рума, Бечеј, Стара Пазова, Житиште и Сента.

        Подсекретар је најавио да ће средства бити опредељена и следеће године, можда и у већем обиму, чиме би се у многим локалним самоуправама решио вишедеценијски проблем са редовним снабдевањем пијаћом водом.

        Од представника Кикинде могло се чути, између осталог, да је за четири  кикиндска села у плану и изградња малих постројења, односно фабрика воде.

Будућа фабрика воде у Кикинди, фото: prinscreen

        Овде треба напоменути да Град Кикинда приводи крају и изградњу Фабрике воде, инвестиције вредне око 11,4 милиона евра и да је то једна од највећих инвестиција у овој локалној самоуправи у последњих неколико деценија, а која се финансира кредитом и средствима покрајине. Упоредо са изградњом фабрике иде и замена дотрајалих азбестних водоводних цеви.