Нове пензионерске картице доносе низ (не)погодности

        Од 1. октобра почела је примена нових пензионерских картица у Србији које би пензионерима, по речима представника власти, требале да доносе бројне погодности и попусте од 3 до 50 одсто.

        Сви они који су хтели ову картицу могли су да се пријаве у некој од филијала Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и филијалама Банке Поштанске штедионице, а најлакши начин је био преко сајта фонда.

        Из ПИО фонда су наглашавали да је највише споразума о коришћењу нових картица потписано са здравственим и апотекарским установама, трговинским ланцима, туристичким агенцијама, угоститељским објектима, продавницама техничке робе, спортским радњама и центрима…

        Са обзиром на тешку економску ситуацију и потребу да се уштеди сваки динар, од 15. марта, од када је почело пријављивање па све до данас, нову картицу је затражила половина регистрованих пензионера у Србији.

        Међутим, по реакцијама преко друштвених мрежа, независне штампе и портала, по саопштењима независних удружења пензионера видимо да и није баш тако како су из ПИО фонда и режимских медија најављивали, и да је стварност сасвим другачија. Заједничка констатација је да је ово по свему судећи још једна предизборна превара и подилажење пензионерима као најоданијем бирачком телу режима.

Овако се преко друштвених мрежа коментарише “корист” од нових картица

        Наиме, ових дана могли смо да прочитамо да је Удружење пензионера војних лица у Београду јавно упитало представнике ПИО фонда зашто су пензионери од претходно израђених 1.700.000 пензионерских картица подигли само 300.000, и чему онда ове нове. Такође, својим саопштењем нагласили су да њима не треба попуст за приватног лекара, већ траже да систем који плаћају ради.

Сарадници нашег портала из Банатског Новог Села и Панчева контактирали су неколико трговинских радњи, месара, стоваришта и дрвара, продавнице беле технике, хотеле, ресторане, туристичке агенције, са намером да провере колико попуста и погодности имају носиоци нових пензионерских картица, и резултат је поражавајући.

Што би рекао наш народ: „Нове пензионерске картице можете да окачите мачку о реп“.