Панчево: Крањска кобасица на панчевачки начин

Десета по реду манифестација „Наши словеначки специјалитети“ одржана је протеклог викенда у Панчеву. Организатор догађаја Удружење Словенаца „Логарска долина“ из Панчева, из године у годину представља словеначке гастрономске специјалитете из разних делова Словеније, а ове године поново је представљена Горењска регија и њен специјалитет – крањска кобасица. Међутим, овај специјалитет, по оригиналној рецептури, спремао се у самом Панчеву.

Треба навести и да су традиционални гости и учесници ове манифестације ученици Школе за економију, туризам и пољопривреду Школског центра из Птуја, све са директорком Дарјом Харб, као и представници словеначке амбасаде у Београду.

Манифестацију подржава Град Панчево, Туристичка организација Панчево, Канцеларија за словеначку дијаспору из Љубљане и Национални савет словеначке националне мањине у Србији.

Након панорамске вожње катамараном дружење се наставило у кафеу „Галерији“, власника Милана Марина, који води порекло из Словеније и који је члан Удружења „Логарска долина“.