Први Српски фестивал ходања

        Према стручњацима, јутарња шетња, излагање светлу, удисање свежег ваздуха подстиче производњу ендорфина, хормона доброг расположења и аутоматски се смањује стрес. Значи, брзо ходање или само ходање смањује ризик од срчаних болести. И не само то, када ходате уроњени у природу, зеленило и шетња у таквом окружењу повећава вашу креативну способност и за 50 одсто. Да је ходање здраво и након оброка говори нам и стара Кинеска пословица: „Што више корака након јела, дужи је живот“.

        И управо у циљу промоције здравог живота, заштите животне средине и поводом Светског дана пешачења Удружење спортске рекреације „Спорт за све“ из Ужица, у четвртак, 2. новембра, организује на Златибору први „Српски фестивал ходања“.

        Сама стаза дужине је 5 километара и протеже се од почетне станице Голд гондоле па до међустанице Голд гондоле у Рибници. Полазак је у 12:00 часова, а након завршетка шетње предвиђена је додела захвалница и медаља, као и обраћање медијима.

        За све учеснике фестивала организатор је обезбедио организован повратак гондолом.

        Поред поменутог Удружења покровитељи ове интересантне и оригиналне манифестације су: Општина Чајетина, Туристичка организација Златибор, ЈП „Голд гондола“, ЈКП „Водовод Златибор“.