Јужни Банат: Од данас радикализација протеста паора

        Удружење пољопривредника „Новосељански паори“ из Банатског Новог Села, ето, већ седми дан, привременом блокадом међународног пута Београд – Темишвар, на улазу у насеље из правца Панчева, дају свој допринос „борби за егзистенцију“ сељака у Србији.

        Наиме, како смо већ извештавали поједина удружења пољопривредника у Србији, махом у Војводини, блокирају неке саобраћајнице и путне правце, незадовољни што Влада Србије није у потпуности испунила договор из маја месеца.

        Како је протест ушао у осми дан и како се све више радикализује (кроз све већи број удружења која прилазе протесту и дуже блокаде) министарство пољопривреде позвало је за данас, 20. новембра представнике удружења пољопривредника на договор.

Међутим, са друге стране стигао је одговор да се представници власти појаве на разговор у Кисачу, градској општини Новог Сада.

Истовремено, а како за наш портал дојављују, протест се видно радикализује кроз вишесатне прекиде у саобраћају.

У западном делу јужног Баната од 7:00 часова блокиран је магистрални пут Ковин – Баваниште – Панчево, где се возила пропуштају на 2,5 сата. Од 8:30 часова  блокиран је пут Панчево – Банатско Ново Село – Вршац , где се возила пропуштају на свака два сата.

Банатско Ново Село, услед блокаде километарске колоне. Фото: Банатски добошар