Сајам туризма – Нови Сад: Међу 250 излагача и Туристичка организација Златибор

        У четвртак, 30. новембра отворен је 54. Међународни сајам туризма у Новом Саду и трајаће до суботе, 2. децембра. Радно време сајма је од 10:00 до 19:00 часова, улаз је бесплатан, али је потребна регистрација приликом уласка.

        Овогодишњи сајам окупио је око 250 излагача, из 14 земаља, а поред Србије, ту су излагачи из Црне Горе, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Северне Македоније, Турске, Румуније, Мађарске, Словеније, Италије, Индије и других земаља.

        Програм на сајму је разнолик те ће се у њему наћи понуде за предстојећу зимску туристичку сезону, новогодишњи аранжмани, као и резервације аранжмана за лето 2024., бањских понуда, спа и велнес дестинација у региону, пословних путовања, конгресног и спортског туризма, промотивних и пословних активности у туризму. За све оне који желе да раде у овом сектору организатори Сајма су предвидели Дан каријере где ће послодавци понудити радна места и пословне могућности у разним земљама.

        Такође, током Међународног сајма биће одржана и МЕКСТ конференција посвећена студентима туризма и угоститељства, као будућим стручњацима у тим областима, али и туристичким посленицима који желе да унапреде сопствено пословање.

        Према најавама самих учесника, посетиоце очекују сајамски попусти, ласт минуте аранжмани за зимовање, фирст минуте понуде за летовања, информације о ђачком, омладинском и медицинском туризму, стручни скупови, поклон-игра за посетиоце и друго. Поклоне за посетиоце Сајма припремили су и неки од излагача на сопственим штандовима, тако да ће публика бити у прилици да учествује и у активацијама за добијање путовања поводом предстојећих празника и за пролећне аранжмане.

Гужва на штанду Златибора, фото: Туристичка организација Златибор

        Међу бројним домаћим излагачима Златибор се представља као дестинација коју карактерише разноврсна понуда за боравак гостију свих узраста, где се посебно издвајају предстојећи зимски саджаји. Посетиоце штанда Златибора очекују и детаљне информације о предстојећој зимској сезони, као и новитети и информације о садржајима којима ће „Златна планина“ и даље задржати своје место у врху туризма Србије.

        У оквиру самог штанда Златибора своју понуду представљају бројни хотелијери и туристички посленици, тако да ће посетиоци имати прилику да се детаљно информишу о ценама, попустима које је туристичка привреда припремила за предстојећи период и упознају се са туристичком понудом Златибора за предстојећу зимску сезону.