Чајетина: Први сертификовани органски сир и кајмак са Златибора

                У оквиру делатности „Еко-аграра“, друштва за развој пољопривреде на Златибору,  чији је оснивач општина Чајетина, ради и савремена млекара „Наша Златка“ из Криве Реке. Ово привредно друштво дневно у традиционалне златиборске производе сир и кајмак преради 3.000 литара млека (млеко које се искључиво откупљује од сточара са територије ове општине). Производи „Наше Златке“ белим мрсом снабдева хотеле и ресторане на читавом Златибору.

Крајем 2023. године „Златиборски Еко-аграр“ добио је све потребне сертификате за органску производњу, па је у оквиру зимског туристичког садржаја одржаног на „Голд гондоли”, одржао презентацију првог сертификованог сира и кајмака.

Млекара “Наша Златка”

Млекара „Наша Златка” једина је сертификована органска млекара у Србији, њено млеко долази са обронака планине Златибор и једина има сертификован органски сир и кајмак. Промоција органске исхране у данашње време је посебно важна, зато што ови производи промовишу здравље и очување животне средине – изјавио је за локалне медије директор „Златиборског еко-аграра” Марко Марић.

Марко Марић