Банатско Ново Село добија нови терен за балоте

Чланови неформалног Удружења „Банатско Ново Село – Динара“, у Вашарској улици, недалеко од старе Железничке станице, ових дана уређују, реконструишу и дограђују некадашњи терен за игру балотама.

На том месту преко 20 година заљубљеници у ову интересантну игру друже се недељом и за време великих верских празника. А балоте нису играли само на том терену. Наиме, за време сеоске славе – Свете Тројице (Духова), редовно су се организовали и Духовски турнири што на фудбалском терену у центру села, што на Вашаришту.

Међутим, како су ти терени „туђи“, и како на њима има и других сапортских активности чланови овог Удружења (чија је регистрација у току) дошли су на идеју да свој стари терен прошире, уреде и дограде.

Са пројектом сагласила се Месна заједница, а саму инвестицију од око 400.000 динара помогли су чланови удружења својим прилозима и сопственим радом, као и бројни спонзори.

По речима Шпире Тутуша, једног од водећих људи Удружења, Новосељани велику захвалност за реализацију овог пројекта дугују Миловану Драгичевићу и његовој породици из Милвокија, као и Владимиру Тодоровићу из Беле Цркве.

„Реализацијом овог пројекта Банатско Ново Село вишеструко добија. Уређује се један помало девастиран простор, многи Новосељани ће од сада моћи квалитетније да играју или прате ову игру, а нова два терена, по званичним стандардима, омогућиће и успешнију организацију турнира за сеоску славу, односно Духове. Јер, тада у Банатско Ново Село долазе бројне и јаке балоташке екипе из Београда, Батајнице, Инђије и Новог Сада. На крају морам да поменем и да су око реализације овог пројекта свој велики допринос дали и Драгослав Лазић, Милован Тутуш, Јовица Андић и Жељко Мирковић“, навео је Шпиро Тутуш. 

У недељу, 4. фебруара, фото: Банатски добошар

                Оно што ми додајемо јесте и то да су ови људи недалеко од поменутог игралишта озидали и један тоалет, као и да су спремни да реконструишу и фудбалски терен на коме се играју деца из краја.