Чајетина: Нова фаза у развоју Златибора

                У организацији Туристичке организације Србије и Туристичке организације Златибор општину Чајетина посетили су туристички новинари и људи од утицаја у области туризма.

                Домаћин овој студијској делегацији био је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина који је гостима изнео досадашње планове развоја општине, као и Стратегију развоја која је у припреми.

Као један од најважнијих пројеката који се очекује Стаматовић је навео нову гондолу која ће се кретати са Торника и која ће се завршити у Прибојској бањи, укупне дужине од око 14 километара.

„Уз то, око Рибничког језера планирамо да изградимо нови центар Златибора, такозвани Златни град, што подразумева изградњу голф терена, као и резиденцијалних вила и хотела, тако да ће овај део наше планине изгледати много модерније и савременије. Од језера ка центру насељеног места Златибор се граде спортски терени, петнаестак у првој фази изградње, првенствено за припреме спортских екипа. Груби радови на припреми терена су већ скоро завршени и у овој години ћемо радити на оним такозваним финим радовима тј. на постављању свих инсталација, хибридне траве са вештачком подлогом, као и на изградњи пратећих садржаја поред самих терена.

Фото: Туристичка организација Златибор

Радимо и на постављању новог цевовода са Сушичких врела у дужини од 17 километара. Већ смо урадили прву половину цевовода и у другој половини године можемо очекивати да вода са Сушичких врела буде на Караули на Златибору.

План нам је да завршетком свих тих радова на Златибору може да борави и милион посетилаца годишње, што подразумева око 10 милиона ноћења. Најпосећенија планина Србије и региона ће се тако сврстати у ред најпознатијих и најпосећенијих планинских туристичких центара Европе“, навео је пред гостима Милан Стаматовић.

(Извор општина Чајетина)