Златибор: Изузетна посећеност за протекли празник

        Непрегледне колоне аутомобила на аутопуту Милош Велики, редови испред туристичких атракција, Краљев трг препун људи, паркинзи крцати аутомобилима разних регистарских ознака, слика су и прилика празничних дана на Златибору.

По процени Туристичке организације Златибор током Сретењских празника „Златну планину“ је дневно посетило више од 50.000 гостију.

        И задовољни су сви. Пре свега туристички и угоститељски посленици, хотели, ресторани, власници смештаја у домаћој радиности, и то све због попуњености капацитета и добре зараде.

Међутим, са друге стране, и бројни гости нису крили своје задовољство, и то се најбоље види по њиховим реакцијама на друштвеним мрежама.

        Оваква масовна туристичка посета најбољи је показатељ у каквом светлу становници Србије доживљавају Златибор, његове атракције, смештајне капацитете и напор општине Чајетина да ова туристичка дестинација иде у корак са савременим туристичким комфором и разноврсном понудом.

        На сам Дан државности републике Србије, 15. фебруара, на Краљевом тргу, одржан је концерт Данице Црногорчевић. Исте вечери, у Културном центру Златибор организовано је гусларско вече.

        Они који су на Златибор дошли ради скијања ни неубичајено топло време за ово доба године није их омело да уживају у овој зимској атракцији. Наиме, захваљујући савременим системима за вештачко оснежавање на Ски-центру „Торник“, као и на скијалиштима „Golden mountain“и „Avantura park“, било је скијаша.

        И природне атракције биле су препуне гостију. По подацима Туристичке организације Златибор за сва четири празнична дана Стопића пећину обишло је више од 3.500 посетилаца, ништа мање нису били посећени ни водопад Гостиље, као ни музеј у Сирогојну.

        Традиционално, највећа гужва је била на једној од највећих атракција Златибора – најдужој панорамској гондоли на свету. Од 15. до 18. фебруара овом гондолом возило се близу 8.500 путника, а 16. фебруара је забележен највећи дневни број – више од 2.900 посетилаца.

        На крају овог осврта вреди помена и да су бројне стазе у природи, до споменика на Шуматном брду, видиковац Градина и Обадово брдо, били препуни шетача.

(Фотографије: Туристичка организација Златибор)