Чајетина: Отворен меморијални „Парк осмеха“ у Шљивовици

                У саобраћајној несрећи која се догодила пре неколико година у Бранешком Пољу код Чајетине погинули су супружници Милан (36) и Марина (38) Селаковић и њихов син Александар (12).

У знак сећања на трагично преминулог Александра Селаковића, ученика ОШ „Миливоје Боровић“ у Шљивовици, на парцели у непосредној близини школе изграђен је и отворен меморијални „Парк осмеха“ у коме ће моћи да се друже његови другари сећајући се Александра и његовог осмеха. Тим поводом одржан је и фудбалски турнир ђака из више школа са територије општине Чајетина.

Александрова бака Станка, захвалила се Милану Стаматовићу, председнику Општине Чајетина и Срђану Пантовићу, директору Комунално јавног предузећа „Златибор“, на реализацији меморијалног парка.

„Захваљујем се председнику Општине и директору комуналног Срђану који су нам овде много помогли. Ми јесмо дали парцелу, али су они све одрадили. За нашег Аца, да нам ублаже бол, тугу, да нашег Аца нико не заборави. Овде ће се деца играти и увек ће поменути мога Аца. И он ће се, ваљда, са њима играти“, рекла је Станка Радељић, Александрова бака након отварања „Парка осмеха“.

Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић је подсетио да је иницијатива за изградњу парка потекла од породице Радељић која је даровала парцелу поред школе, а да је Општина са својим комуналним предузећима преузела обавезу да изгради тај меморијални комплекс. „Уз помоћ донатора и свесрдну помоћ породица смо ово привели крају. Да се никада не заборави тај трагичан догађај и да буде опомена неодговорним људима који својом непажњом могу у тренутку једну породицу да завију у црно. Ми који остајемо смо дужни да упозоравамо и помогнемо, поготову као носиоци јавних положаја, да младе непрестано упозоравамо на овакве трагичне догађаје и да их предупредимо“, рекао је Стаматовић.

У реализацију ове идеје укључили су се и други Александрови баба и деда Милка и Миленко, а ујак Мирко Петровић осмислио је спортске и рекреативне садржаје који ће овај парк чинити местом окупљања Александрових другара из разреда и других ученика. Носилац радова на изградњи и уређењу парка је било КЈП „Златибор”, уз помоћ колега из Туристичке организације Златибор и ЈКП Водовод, као и Спортског савеза општине Чајетина.

                (Банатски добошар/Општина Чајетина)